Suroviny: kysané zelí - cca dvě větší hrstě brambory - cca 3 velké, jinak přiměřeně sůl kmín (celý a může být i trocha drceného) sádlo + hladká mouka na jíšku
Kysané zelí lehce propláchneme vodou, dáme do hrnce. Přidáme oloupané syrové brambory nakrájené na kostičky, osolíme, okmínujeme, zalijeme cca litrem vody a dáme vařit. Z mouky a kousku sádla připravíme růžovou jíšku, přidáme do polévky. Vše vaříme, až jsou brambory i zelí měkké. Tahle zelňačka se hodí i jako samostatný chod k večeři. Dobrou chuť!
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek